7 Decoratie en restauratie schilderwerk

Een beroepsgerichte opleiding waarin je heel verfijnde technieken leert op het vlak van schilderen, bekleden met bladmetalen, imitatie van hout en marmer, naschilderen van oude motiven.

In dit jaar word je opgeleid tot restauratievakman/vakvrouw, die schilderwerk en bekledingen kan herstellen, imitatietechnieken kent en enkele spuittechnieken. Alle mogelijkheden van goudbehandeling, met voorbereiden van de ondergrond, komen aan bod. Je leert ook omgaan met andere bladmetalen, zoals zilver, koper en brons.

Andere belangrijke aspecten van de opleiding behandelen hout- en marmerschilderen, naschilderen van decoratieve panelen, bijwerken van stucwerk, restaureren van sierlijsten, kennis van chemische producten.

Er komt een belangrijke brok theorie bij kijken, maar de klemtoon ligt toch op uitvoeren. Je maakt een geïntegreerde proef.

Dat is een project waarin je iets moet construeren, toegelicht met een geschreven werkje, en presenteert dit op het eind van het jaar. In de loop van het jaar heb je zes weken stage.

Engels 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 4
Wiskunde 2
Realisaties schilderwerk en decoratie 20
Bedrijfsbeheer (facultatief) 2