6 Centrale verwarming en sanitaire installaties

Een beroepsgerichte opleiding waarin je brandertechnieken en het installeren van waterleidingen, douches en toilet leert.

De vaardigheden worden verder uitgediept.

Nu leer je alles in verband met waterleidingen, centrale verwarming en brandertechniek. Warmwaterproductie, energiekosten en besparingen zijn begrippen die de laatste jaren in de belangstelling staan.

Het ruime aanbod van verwarmingssystemen, energiebesparende regelsystemen en waterbesparende maatregelen maakt het nodig dat je als vakman/vakvrouw voortdurend op de hoogte blijft van de nieuwigheden die er op de markt komen.

Een bekwamen installateur levert kwaliteitswerk, zonder daarbij de prijs en een mooi geheel en een perfecte afwerking uit het oog te verliezen. Wanneer je na deze opleiding in een huis de verwarming kunt installeren en onderhouden en alle waterleidingen kunt aanleggen zal de klant je graag zien komen, en dankbaar zijn voor het comfort dat je hem levert.

Ook in de derde graad leer en werk je vooral via projecten. Je maakt een geïntegreerde proef. Dat is een project waarin je iets moet construeren, toegelicht met een geschreven werkje, en presenteert dit op het eind van het jaar. In de loop van het jaar heb je zes weken stage.

Engels 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 4
Realisaties centrale verwarming en sanitaire installaties 22
Bedrijfsbeheer (facultatief) 3