Vliegtuigtechnicus

Je leert alles aspecten van vliegtuig- en helikopteronderhoud.

Je leert in een loods van het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum (VLOC) door middel van projecten en zelfstandig begeleid leren.

De afdeling vliegtuigtechnieken is een toegepaste elektromechanica-richting.

In het SenSe-jaar heb je uitsluitend specifieke vakken. Het werkplekleren neemt een dominante plaats in. Je leert in het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum (VLOC), waar ook de afdeling Luchtvaart van de hogeschool Vives gehuisvest is. Je leert over structuur en aandrijving van vliegtuigen volgens de Europese regelgeving (EASA part 66).

Petrus & Paulus West is één van de drie scholen die deze richting aanbiedt. Je leert in dit jaar de rest van de modules die in een vijfde en zesde jaar niet aan bod kwamen. De opleiding is in grote mate gebaseerd op projectwerk en zelfstandig begeleid leren. Petrus & Paulus West is de enige school in Vlaanderen waar je ook aan helikopters leert werken.

Je leert op echte motoren en vliegtuigen in een grote loods. Je leert ook via werkplekleren: met de klas krijg je af en toe les in een bedrijf waar motoren of toestellen onderhouden worden. In het SenSe maak je een geïntegreerde proef: het hele jaar werk je aan een bouwproject waarin verschillende vakken aan bod komen. Je loopt twee maanden stage.

Via een Erasmus-project krijg je ook de kans om een maand stage in het buitenland te volgen in een unieke luchtvaartomgeving.

Godsdienst 2
Realisaties vliegtuigtechnieken 32