6 Houttechnieken

Je leert er praktische houtbewerking die ondersteund wordt door een grondige theoretische kennis van machines, technieken en houtsoorten.

Deze studierichting is een praktisch-technische opleiding. De eerste bedoeling is om een vak in de houtsector te leren, hoewel later voortleren in een praktische bachelor niet uitgesloten is.

Algemene vorming, theoretische opleiding en praktijk vormen drie pakketten, met de nadruk op de theoretisch-technische vakken en de beroepspraktijk. De technische evolutie in deze branche met het gebruik van computergestuurde machines vereist een diepgaande kennis in het gebruik van materialen, gereedschap en van de bewerkingsmogelijkheden.

Door de uitbouw van een technologisch centrum houtbewerking kunnen we de nieuwere evoluties volgen. Labo, CAD-CAM-tekenprogramma’s en CNC-gestuurde apparatuur vormen er één geheel. In het zesde jaar maak je een geïntegreerde proef: het hele jaar werk je aan een bouwproject waarin verschillende vakken aan bod komen. Je loopt twee weken stage.

Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 2
Geschiedenis 1
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 2
Wiskunde 2
Onderzoek 4
Organisatie 6
Realisaties hout 8
Bedrijfsbeheer (facultatief) 2