5 Vliegtuigtechnieken

Je leert alles aspecten van vliegtuig- en helikopteronderhoud.

Je leert in een loods van het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum (VLOC) door middel van projecten en zelfstandig begeleid leren.

De afdeling vliegtuigtechnieken is een toegepaste elektromechanica-richting. Van de 32 uren opleiding zijn er 18 lesuren gewijd aan vliegtuigtechnieken. Het is een afdeling die qua niveau tussen de opleiding elektromechanica en en mechanische vormgevingstechnieken staat. Je wordt hier voorbereid op een toch wel erg bijzondere taak. Je leert over structuur en aandrijving van vliegtuigen volgens de Europese regelgeving (EASA part 66). Petrus & Paulus West is één van de drie scholen die deze richting aanbiedt.

Je krijgt les in het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum, waar ook de hogeschoolafdeling Luchtvaart (hogeschool Vives) gevestigd is. Je leert via modules. De opleiding is in grote mate gebaseerd op projectwerk en zelfstandig begeleid leren. Petrus & Paulus West is de enige school in Vlaanderen waar je ook aan helikopters leert werken. Je leert op echte motoren en vliegtuigen in een grote loods.

Om je licentie te kunnen behalen moet je een extra jaar Secundair na secundair volgen, aangezien het 5de + 6de jaar te kort zijn om alle modules te volgen.

Maar na je Se-n-se heb je dan ook vrijstellingen voor het examen dat Europa voorschrijft, en behaal je na enkele jaren stagen een waardevolle B1-licentie, waarmee je zelfstandig aan vliegtuigen of helikopters mag werken.

Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 2
Geschiedenis 1
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 2
Wiskunde 2
Realisaties vliegtuigtechnieken 18