5-6 Haarzorg

Kies voor een praktische opleiding.
Leer de basistechnieken voor dames- en herenkappen toepassen.
Bereid je voor op het kappersberoep.

In de derde graad worden de aangeleerde vaardigheden verder verfijnd. Je leert alle facetten van het kappersberoep kennen. Je maakt bij elke haarbehandeling een behandelingsplan op. Je voert diverse kapsels uit en je verwerft daardoor inzicht in de technieken. Eigen accenten leggen, maakt je behandeling uniek. Je verwerft inzicht in de chemische werking van producten en de effecten ervan op het haar.


Tijdens praktijklessen op school en via stages oefen je verschillende technieken in (wassen, knippen, watergolf, permanent, kleuren, brushing …) bij dames, heren en kinderen. Door salonwerk leer je ook hoe je iemand scheert en hoe je baarden en snorren verzorgt. Een stage zorgt voor de link met de praktijk.
Het leerkrachtenkorps en de professionele opgeleide kappers en kapsters geven een optimale coaching en leren je gaandeweg om zelfstandige technieken te combineren met creativiteit en een persoonlijke toets.


In de 3de graad specialiseer je je in heren- en dameskappen en krijg je de nodige begeleiding om met kam en schaar te leren omgaan. De leerling en zijn mogelijkheden staan centraal in de opleiding.

Frans 2 2
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Plastische opvoeding 1 1
Project algemene vakken 4 4
Realisaties haarzorg 21 21
Ondernemend project - 2
totaal aantal lestijden 32 34