3-4 Haarzorg

Kies voor een praktische opleiding
Leer de basistechnieken voor dames- en herenkappen toepassen
Bereid je voor op het kappersberoep.

De opleiding haarzorg is een praktische opleiding. In de tweede graad leer je de basistechnieken voor het heren- en dameskappen. Je leert het haar wassen en verzorgen, basissnitten uitvoeren, het haar vorm geven en kleuren. Onder begeleiding van de leraar maak je voor elke haarbehandeling een behandelingsplan op. Zo verwerf je inzicht in de toepassingsmogelijkheden van haarproducten en haartechnieken.

Je verwerft handigheid in het maken van kapsels en je leert veilig omgaan met apparaten, producten en materialen. De basisvaardigheden worden aangeleerd op oefenhoofden. Zo raak je al doende vertrouwd met haarproducten en technieken. Om je kennis te leren toepassen in de realiteit werk je af en toe op levende modellen. Ook gelaatsverzorging, grime en manicure komen aan bod. Er worden slechts weinig algemene vakken gegeven.

Je oefent in je opleiding om correct met klanten om te gaan. In het onderdeel ‘persoonlijkheidsvorming’ krijg je les over etiquette, vriendelijk omgaan met klanten, telefoneren, leren omgaan met kritiek … .

Het leerkrachtenkorps en de professionele opgeleide kappers en kapsters geven een optimale coaching en leren je gaandeweg om zelfstandige technieken te combineren met creativiteit en een persoonlijke toets.

Frans 2 2
Godsdienst 2 2
Informatica 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Plastische opvoeding 1 1
Project algemene vakken 6 6
Realisaties haarzorg 18 18