7 Thuis- en bejaardenzorg zorgkundige

Een specialisatiejaar dat je voorbereidt op een baan in de zorgsector met een rechtstreekse tewerkstelling in de thuiszorg, woon- en zorgcentra, rust- en verzorgingstehuizen, ziekenhuizen.

Deze eenjarige opleiding biedt je eveneens een stevige basis om verpleegkunde verder te studeren. Vraag na of je in aanmerking komt voor vrijstelling van algemene vakken.

In het zevende specialisatiejaar vervolmaak je je competenties bij een specifieke doelgroep nl de oudere zorgvrager. Je studeert af met een diploma secundair onderwijs thuis- en bejaardenzorg aangevuld met het attest zorgkundige.

Als zorgkundige kan je alle verzorgende taken in complexere situaties aan, je krijgt inzicht in de specifieke lichamelijke aandoeningen en de (dieet)voeding van de oudere zorgvrager, je gaat op een vlotte manier om met de bejaarden, je oefent in het zelfstandig werken.

In de thuiszorg ben je een duizendpoot die de dagelijks verzorgende taken uitvoert, eten klaarmaakt, kleine huishoudelijke taken uitvoert en helpt bij de gezinsadministratie.

Meer dan een derde van de lestijd loop je stage in de rust- en verzorgingstehuis of ziekenhuis en in de thuiszorg. Tijdens je keuzestage kan je je eigen talenten accentueren en je voorbereiden op je verdere toekomst.

Expressie 2
Frans 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 4
Stages 12
Maaltijdzorg 2
Zorg voor het lichaam 6
Zorg voor mensen 2
Aantal lesuren per week 34