7 Modespecialistatie & trendstudie

Een specialisatiejaar voor de modebewuste en creatieve jongere, zowel voor meisjes als voor jongens.


Deze vernieuwde onderwijsrichting biedt uitstekende perspectieven om zelfstandig en professioneel te werken in de mode- en verkoopbranche.

Het zevende specialisatiejaar mode-verkoop is een logische aansluiting op het 6de jaar in dezelfde studierichting .

Via commerciƫle vorming, visual merchandising en blokstages word je voorbereid op een tewerkstelling als mode-verkoop-verantwoordelijke of afdelingschef. Een tewerkstelling als retoucheuse of mode-assistent is eveneens mogelijk.

De keuze van de stageplaatsen is heel gevarieerd. Je loopt stage in een boetiek, retouchezaak, grootketen, merceriewinkel of stoffenwinkel. Zelfs een stage in een interieurzaak is mogelijk.

Met de basiskennis van de tweede graad realiseer je modieuze collecties met aandacht voor de afwerkingstechnieken in functie van het retoucheren. Je leert stijlvolle combinaties etaleren en presenteren. Verkooptechnieken kennen voor jou geen geheimen meer.

Je leert de verschillende facetten van de verkoop kennen zoals een verkoopgesprek, klantenkennis, administratie, kassabeheer, visual merchandising. Je leert eveneens met de nieuwste technologie patronen omvormen op schaal.

Commercieel communiceren 4
Engels 2
Etalages 2
Frans 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Mode 4
Retouches 4
Plastische opvoeding 2
Project algemene vakken 4
Stage 4
Ondernemend project 2
Aantal lesuren per week 34