6 Mode-Verkoop

Praktijkgerichte opleiding voor de modebewuste en creatieve jongere, zowel voor meisjes als voor jongens.


Een vernieuwd programma mode-verkoop: je leert niet alleen kledingstukken maken, ook communicatie-presentatie-lifestyle bereiden je voor op de arbeidswereld.


Deze vernieuwde onderwijsrichting biedt uitstekende perspectieven om zelfstandig en professioneel te werken in de mode- en verkoopbranche.

Het zesde jaar mode-verkoop is een logische aansluiting op het 5de jaar in dezelfde studierichting .

Meer dan de helft van de lestijden wordt besteed aan technische vakken en praktijk.

In het zesde jaar ga je voor het eerst op stage. De stage-uren worden gegroepeerd: je krijgt 2 blokstages van 2 weken en 1 blokstage van een week. Lesweken worden afgewisseld met praktijkweken. De keuze van de stageplaatsen is heel gevarieerd. Je loopt stage in een boetiek, retouchezaak, grootketen, merceriewinkel of stoffenwinkel. Zelfs een stage in een interieurzaak is mogelijk.


Met de basiskennis van de tweede graad realiseer je modieuze collecties met aandacht voor de afwerkingstechnieken in functie van het retoucheren. Je leert stijlvolle combinaties etaleren en presenteren. Verkooptechnieken kennen voor jou geen geheimen meer. Je leert de verschillende facetten van de verkoop kennen zoals een verkoopgesprek, klantenkennis, administratie, kassabeheer, visual merchandising. Je leert eveneens met de nieuwste technologie patronen omvormen op schaal.

Engels 2
Frans 2
Godsdienst 2
Project algemene vakken 4
Lichamelijke opvoeding 2
Mode 6
Retouches 6
ICT 1
Visuele communicatie en merchandising 3
Verkoop/communicatie 2
Stages 4
totaal aantal lestijden 34