5 Mode-Verkoop

Praktijkgerichte opleiding voor de modebewuste en creatieve jongere, zowel voor meisjes als voor jongens.

Een vernieuwd programma mode-verkoop: je leert niet alleen kledingstukken maken, ook communicatie-presentatie-lifestyle bereiden je voor op de arbeidswereld.

Deze vernieuwde onderwijsrichting biedt uitstekende perspectieven om zelfstandig en professioneel te werken in de mode- en verkoopbranche.

Deze praktijkgerichte opleiding die je voorbereidt op de arbeidswereld, is een logisch vervolg op de tweede graad mode-verkoop. Meer dan de helft van de lestijden wordt besteed aan technische vakken en praktijk.

In het vijfde jaar maak je voor het eerst kennis met het werkplekleren, een goede voorbereiding op de stages in het 6de en 7de jaar.
Met de basiskennis van de tweede graad realiseer je modieuze collecties met aandacht voor de afwerkingstechnieken in functie van het retoucheren. Je leert stijlvolle combinaties etaleren en presenteren.

Verkoopstechnieken kennen voor jou geen geheimen meer. Je leert de verschillende facetten van de verkoop kennen zoals een verkoopsgesprek, klantenkennis, administratie, kassabeheer, visual merchandising.

Je leert eveneens met de nieuwste technologie patronen omvormen op schaal.

Engels 2
Frans 2
Godsdienst 2
Project algemene vakken 4
Lichamelijke opvoeding 2
Mode 6
Retouches 6
ICT 1
Visuele communicatie en merchandising 3
Verkoop/communicatie 2
Werkplekleren/artikelenkennis 4
totaal aantal lestijden 34