4 Mode-Verkoop

Praktijkgerichte opleiding voor de modebewuste en creatieve jongere, zowel voor meisjes als voor jongens.


Een vernieuwd programma mode-verkoop: je leert niet alleen kledingstukken maken, ook communicatie-presentatie-lifestyle bereiden je voor op de arbeidswereld.

Deze praktijkgerichte opleiding die je voorbereidt op de arbeidswereld, is een logisch vervolg op het derde jaar mode-verkoop. Meer dan de helft van de lestijden wordt besteed aan technische vakken en praktijk.

De leerplandoelen worden permanent geëvalueerd. Dat betekent dat je dagelijks gequoteerd wordt op inzet, taken, toetsen, houding, kennis, vaardigheden,…

Regelmatig wordt het gewone lesrooster vervangen door projecten zoals fitte school, kicken,…


In de richting Mode-verkoop is niet alleen aandacht voor het maken van eenvoudige kledingstukken maar ook interieur, verkoopkunde en presentatietechnieken staan op het programma. Je leert de basisapparatuur gebruiken om te snijden, te stikken en te strijken. Je volgt de modetrends, je leert stijlen herkennen, kleurencombinaties aanvoelen.

In de lessen CPL (communicatie, presentatie, lifestyle) maak je eveneens kennis met alle knepen van het vak. In deze vernieuwde richting is de ‘total look’ belangrijk. Je verwerft basiskennis en –vaardigheden op het domein van mode en esthetiek en productontwikkeling (van ontwerp, realisatie naar presentatie en distributie)

CPL (communicatie, presentatie, lifestyle) 7
Engels 1
Frans 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Mode 11
Plastische opvoeding 2
Project algemene vakken 6
Toegepaste informatica 1